1 kg liszt
25 dkg vaj
1 csapott kiskanál só
3 tojás
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 pohár tejföl
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
A lisztet eldolgozzuk a vajjal, felfuttatjuk az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral, kevés liszttel és a tejjel. Ezt hozzáadjuk a liszt-vaj keverékhez, a tojásokat is meg a többi hozzávalót is. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára kel, majd négyfelé osztjuk. Vékonyra nyújtjuk és a kívánt töltelékkel betöltjük, majd megszúrkáljuk, hogy ne maradjon közte levegő. A tetejét tojással megkenjük, majd ismét kelesztjük. Sütés előtt ismét megkenjük majd 40-45 perc alatt készre sütjük. (Sütő függő)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!