A hagymát, és a paprikát felkarikáztam, külön edényekben tároltam. A paradicsomot apró darabokra vágtam, a padlizsánt kisebb cikkekre daraboltam. A fokhagymát a lehető legapróbbra aprítottam. Serpenyőben, a következő sorrendben pirítottam a hozzávalókat. Elsőként kevés olíva olajon a hagymát, kicsivel később a fokhagymát, majd a paradicsomot, valamint a padlizsánt, és a kimagozott apróra vágott csilit. Megsóztam. A kakukkfű ágacskákról a leveleket lesodortam a petrezselyem zöldet apróra vágtam, és azt is hozzáadtam. Felöntöttem 1 dl. száraz fehérborral, és hozzáadtam a paprikát is mindkét fajtát egyszerre. Én szeretem, ha a paprika a mások által készített lecsókhoz képest kicsit roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti. Az előfőzött rizst is hozzákevertem, és még 2 kanál olíva olajjal is megöntöztem. Hagytam, hogy az ízek összeérjenek, és friss borsot őröltem a lecsómra.