Gyerekeim kedvence. Eddig mindig boltba vettem, de akkor kipróbálom én is.
4 tojásfehérje
36 dkg porcukor
cukorgyöngyök a díszítéshez (de ez nem fontos)
24 dkg porcukrot annyi vízzel, ami épp ellepi, sűrűre főzünk.
Kis lángon, nehogy karamellizálódjon, és keverni sem szabad!!
Én kb. 25 percig hagytam kislángon.
Közben a fehérjét a maradék cukorral (12 dkg) kemény habbá verjük.
Lassan csurgatva hozzáadjuk a gyöngyöző felfőzött cukrot, majd tovább verjük.
(Nekem teljesen kemény lett a tojásfehérje…)
Nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat készítünk.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokonszárítjuk, (150 C-fok körül, én a gáz 1-es fokozatán sütöttem,
szárítottam) amíg teljesen átsült.
Ha díszíteni akarjuk, még mielőtt a sütőbe rakjuk,
szórjunk rá cukrot, ki hogy szereti.
Akkor jó, ha elválik a sütőpapírtól.
Én kb. 1 órát sütöttem…
Kb. félidőben kivettem a tepsit a sütőből, s megfordítottam, a
belső részét raktam kívülre.
Gyerekeim kedvence. Eddig mindig boltba vettem, de akkor kipróbálom én is.
De jó. Ezt ki kell próbálnom.
Húú. Ezt én is kipróbálom.
Nagyon ötletes, s úgy látom, nem túl bonyolult.
Szerintem is egyszerű elkészíteni. Én is kipróbálom.
Imádjuk a habkarikát, de mindig veszem. Én is ki fogom próbálni.
Ez is nagyon jó ötlet. Imádjuk.
Finom. Nagyon szeretjük.
Imádom
Ez nagyon jó. Én is elkészitem. Köszi az ötletet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!