Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Téli receptek » Habkarika és társai

felvitel dátuma: 2012-12-16 18:36:18       mai nézettség: 1       nézettség: 4132
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

15dkg tojásfehérje,60dkg kristálycukor,víz

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 120 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
  • A tojásfehérjéhez a cukor 1/4 részét vagyis 15dkg-ot adunk,ezzel fogjuk felverni kemény habbá,de majd csak később.
  • A többi cukrot egy lábasba tesszük és annyi vizet teszünk hozzá ami éppen ellepi.Feltesszük főni közepes lángon,ne kevergessük csak az elején.
  • Kb 15perc múlva végezzünk egy próbát a két ujjunk között,hogy szálasodik-e a cukorszirupvigyázzunk a cukor ne csapódjon ki.Kb 30perc alatt .
  • A fehérjét addigra kell kemény habbá verni.
  • Ezután a forró szirupot szép lassan csurgatva verjük tovább a habunkat legalább még 5-10percig.Nagyon kemény habot kell kapnunk.
  • Ezután habzsákba töltjök és sütőpapirral bélelt tepsibe karika formákat nyomunk.
  • 2órán keresztül 60-80 fokos sütöben szárítjuk.
  • Egy kis fantáziával más formákat is készíthetünk.Én most hosszúkásat is csináltam,aminek a tetejét cukor nélküli darált dióval szórtam meg,és száradás után csokival csurgattam le.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kinguca02 2012 december 21

nagyon otetes

0/10 rozsi 2012 december 25

nagyon szép

0/10 jákli judit 2012 december 25

Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.