Hozzávalók
50 dkg tehéntúró
4 db tojás
2-3 dkg vaj vagy margarin
csipet só
6 evőkanál (10 dkg) búzadara
Feltét:
5 evőkanál olaj
8 dkg zsemlemorzsa
kb. 1,5 dl tejföl
cukor
fahéj
citromlé
A túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 4 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát hűtőben pihentetjük. Később sós vizet forralunk, és vizes kézzel kis tojás nagyságú gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe dobáljuk őket. Fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Miközben a gombócok dagadnak a fazékban, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ízesítjük a tejfölt vanilíás cukoral, porcukoral, citromlével, és málna dzsemet is lehet adni hozzá aki szereti. A végeredmény egy habkönnyű csoda.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!