Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Habos csokis-vaniliakrémes kocka

felvitel dátuma: 2022-11-19 10:10:40       mai nézettség: 2       nézettség: 82
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

A lapokhoz:
8 tojás
8 ek cukor
7 ek liszt
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor

A vaniliás krémhez:
7 dl tej
2,5 csomag vaniliás pudingpor
7 dkg margarin
1 csomag zselatin
4 ek viz
4 ek cukor
4 ek tejszinhab

A csokis krémhez:
7 dl tej
2,5 csomag csokis pudingpor
1 csomag zselatin
7 dkg margarin
4 ek viz
4 ek cukor
4 ek tejszinhab

Tetejére:
5 dl habtejszin
reszelt csoki

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A 4 tojást 4 ek cukorral felverünk keményre egy elektromos habverővel, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Egy 22x38 cm-es tepsit sütőpapirral kibélelünk, amelyet kilisztezünk-kivajazunk. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A többi hozzávalóval is ugyanigy járunk el, csak belekeverjük a kakaóport, majd hűlni hagyjuk.
Ezalatt elkészitjük a krémeket:
A vaniliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. 4 ek vizben elkeverjük a zselatint és addig melegitjük, amig fel nem olvadt, majd a vaniliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport is elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. 4 ek vizben elkeverjük a zselatint és addig melegitjük, amig fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
Mig a krémek hűlnek, a tejszint felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverjük a 4-4 ek tejszinhabot.
Összeállitjük a süteményt: alulra kerül a sárga piskóta, rákenjük a csokis krémet, rátesszük a csokis piskótát, rásimitjuk a vaniliás krémet. Kissé megnyomkodjuk és a tetejére a felvert tejszinhabot rakjuk, reszelt csokival megszórva diszitjük.
Szeletelés előtt pár órát a hűtőben dermesztjük.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.