Anyukám meg nagyi sütötték, köszönöm szépen!!! Húsvétra ez lesz az egyik süti.
35 dkg liszt
25 dkg margarin
4 db tojás
10 dkg porcukor
1 tasak sütöpor
2 vaníliáscukor
1 db citrom
1 dl kevés tejföl
30 dkg házi barack- vagy ribizlilekvár
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
Elkészítjük a linzertésztát:
Egy tálba teszünk 35 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 4 tojássárgáját, 10 dkg porcukrot, 1 sütöport, 1 vaníliáscukrot, egy citrom reszelt héját és kevés tejfölt. Jól összegyúrjuk. Egy lapot nyújtunk belöle, ill. egy kivajazott- lisztezett tepsibe belenyomkodjuk, szépen egyenletesen. Ezután elömelegített sütöben félig megsütjük, kb.10 perc.
Ezután megkenjük jó vastagon házi barack- vagy ribizlilekvárral.
A 4 tojásfehérjét, 15 dkg kristálycukorral, 1 vaníliáscukorral felverjük kemény habbá.
Ezután hozzáadunk 18-20 dkg darált diót.
Majd összekeverjük és a tésztára kenjük.
Ezután még jó 10 percig sütjük, míg a diós hab megpirul és megkeményedik a tetején.
Kihütjük és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!