Gyönyörű!
Tésztához: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg kókuszreszelék, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez, vagy sütőpapír.
Krémhez: 6 tojássárgája, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 4 dl tej, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj.
Tetejére: 5 dl Hulala tejszín, 1 csomag habfixáló, 5 dkg kristálycukor, 5-10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a cukrot hozzáadjuk, kicsit még habosítjuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Könnyedén beleforgatjuk a tojáshabba, majd kikent, lisztezett tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, 175 fokon, közepes méretű tepsiben, kb. 20-25 percig sütjük. Közben a tojássárgáját összekeverjük a pudingporral és a tejjel. Sűrű pudingot főzünk belőle, majd állandó keverés mellet megfőzzük. Még hűl, addig a vajat és a porcukrot simára keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Amikor a tészta kihűlt, rákenjük a krémet. A tejszínt keményre felverjük a cukorral, a habfixálóval, majd a krém tetejére simítjuk. A tetejét gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel. Fogyasztásig hűtőben tarjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!