Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Habos szilvás süti

felvitel dátuma: 2019-09-06 22:36:00       mai nézettség: 1       nézettség: 417
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Tésztához:

20 dkg. liszt

7 dkg. zsír

6 dkg. kristálycukor

1 tojás sárgája

kis késhegynyi szódabikarbóna

fél citrom reszelt héja

kevés tejföl

A szilvás réteghez:

1 kg. kimagozott, darabolt szilva

2 dl. víz

2 csomag vanilás pudingpor

ízlés szerint cukor és fahéj

esetleg 1-2 evőkanál búzadara

A habhoz:

3 tojás fehérje

2 evőkanál kristálycukor

1 teáskanál citromlé

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Ha van maradék tojásfehérjénk, javaslom ennek a sütemények az elkészítését.

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Fóliába téve hűtőben pihentetjük addig, míg elkészítjük a szilvás tölteléket.

A szilvákat kevés vízzel, őrölt fahéjjal, a szilvák édességétől függő mennyiségű cukorral odatesszük főni. Mikor már félig megfőttek, botmixerrel beleturmixolunk, de ügyeljünk arra, hogy ne csináljunk pempőt, maradjanak darabok is benne. A 2 dl. vízben csomómentesre keverjük a pudingporokat, hozzáöntjük a szilvához, felfőzzük. Ha úgy látjuk, hogy még eléggé folyékony az állaguk (ez függ a szilva levesességétől és turmixolásunk mértékétől), akkor 1-2 evőkanál búzadarát is teszünk bele, mellyel kis ideig főzzük.

Egy közepes méretű tepsit enyhén lisztezünk, majd kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

A sütőt hőlégkeverésen, 150 fokon előmelegítjük, majd a tésztára sütőpapírt, arra lencsét téve pár percig elősütjük a vékony tésztát.

Kivesszük a tésztát a sütőből, levesszük a lencse-nehezéket, majd rátesszük a szilvás masszát, elegyengetjük. Visszatesszük a sütőbe kb 20-25 percre.

Közben a tojásfehérjéket félig felverjük habnak, akkor hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és készre verjük.

Kivesszük a tésztát a sütőből, majd a habot ráhalmozzuk a szilvás réteg tetejére,s visszatesszük a sütőbe, de a hőfokot 100 fokra mérsékeljük és már inkább csak szárítjuk. Kb. 10 perc eltelte után, ha szép aranysárga lesz a hab teteje, kivesszük a sütőből.

Ha kihűlt, akkor tudjuk szépen szeletelni.

Ezt a süteményt meggyel is elkészíthetjük.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.