5 db. s-es tojás
3 púpos ek. eritrit (darált) vagy,3 ek. pocukor
4 púpos ek. darált dió
2 ek. liszt
csipet só
Hozzávalók hab:
5 - 6 dl. 30 %-os habtejszín
3 púpos ek. por eritrit, vagy porcukor
2 cs. habfixáló
És még:
30-30 szem fehér és rosészőlő
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval felverjük.
A tojások sárgáját az eritrittel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, majd a felvert tojásfehérjét adagonként fakanállal belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Rácsra tesszük és hűtjük.
Elkészítés krém:
A tejszínhabot az eritrittel és a vaníliás cukorral felverjük, majd a habfixálókat hozzáadva tovább habosítjuk, míg kemény habot nem kapunk.
A szőlőket megmossuk, kettévágjuk a szemeket, a magokat kiszedjük.
Összeállítás:
A tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, középen kettévágjuk, az alsó lapot a krém felével megkenjük, a szőlő felével kirakjuk, rátesszük a tészta másik felét, erre jön a maradék krém, majd rárakjuk a szőlő másik felét, jól kihűtjük.
Felkockázva kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!