Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tavaszi receptek » Habos,epres gyümölcskrémes

felvitel dátuma: 2023-05-12 16:02:18       mai nézettség: 1       nézettség: 100
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
500g eper 500g leveles tészta 250ml meggle habtejszín 1cs Dr. Oetker habfixáló 1l tej 150g kristálycukor 2cs vaníliás cukor 3cs Dr. Oetker vaníliás pudingpor 4ek. Búzadara Kevés porcukor a tetejére Kerek torta forma(23cm) Vaj/vagy zsír a forma aljának kikenéséhez
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk kör alakúra, majd ráhelyezzük a torta karika alját és egy kés segítségével körbevágjuk a tésztát. Zsiradékkal jól kikenjük a karika alját ,majd belehelyezzük a tésztát. Villával megszúrkáljuk a tészta felületét,majd 200fokos sütőben 15 perc alatt világosbarnára sütjük. A maradék tésztát újra kerekre kinyújtjuk és a torta karika segítségével,újabb kört vágunk. Ezt viszont elosztjuk, ahány szeletet szeretnénk. Én 12 -re vágtam föl. Egy 28-as tortakarika alját zsiradékkal kikenjük, majd kisebb távolságot hagyva , belehelyezzük a tészta szeleteket. Ezt 200 fokos sütőben, 15 perc alatt világosbarnára sütjük. A krém: Egy fazékba beleszórjuk a kristálycukrot és vaníliás cukrot, hozzáadjuk a pudingporokat. Adunk hozzá egy kevés tejet és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a maradék tejet. Közepes lángon főzzük. Mikor felmelegedett a tej langyosra , hozzáadjuk a búzadarát és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A habtejszínt robotgép segítségével elkezdjük felverni,közben hozzáadjuk a habfixálót és teljes keményedésig verjük föl. A kihűlt krémet , átdolgozzuk robotgéppel. Az epreket megmossuk, majd hagyjuk kicsit száradni.Ezután az eper felét apróra vágjuk és hozzáadjuk a vaníliás főzött krémhez,majd jól beledolgozzuk egy kanál vagy spatula segítségével. A többi epret szép vékony szeletekre vágjuk. Egy vágódeszkára ,vagy tálcára tesszük a kihűlt kerek leveles tésztát. A 23cm-es karika oldalát kibéleljük sütőpapírral,majd ráhelyezzük a leveles tésztára. A szeletelt eperrel körbe béleljük a formát, majd a főzött krémet ráhalmozzuk a leveles tésztára és eligazítjuk. Ezután jöhet rá a felvert habtejszín. Ezt is eligazítjuk rajta. Én ezután már le is vettem a bélelt tortakarikát, és egyben maradt. Aki bizonytalan inkább várjon vele egy fél órát , hűtőbe téve és utánna vegye le, majd folytassa.A maradék szeletelt epret, ráhelyezzük kör-körösen. Ennek a tetejére szépen ráhelyezzük a leveles tészta szeleteket,szintén kör-körösen. Ha maradt ki pár szem eper, azt is rátehetjük. Végül megszórjuk porcukorral. Hűtőbe tesszük egy egész éjszakára,hogy jól megpuhuljon az alsó leveles tészta. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.