Az ételt Wokban csináltam, mert ezt tartottam legalkalmasabbnak erre a filmekben látható vas serpenyő helyett.
A babot 6 órával előtte beáztattam. (lehet kicsivel több is) A hagymát nagyobb darabokra felvágtam. Wokban csináltam, ami mint kiderült tökéletes volt a feladatra. A wokot felforrósítottam, majd zsíron megpirítottam a hagymát. Ráöntöttem a whiskey-t, és óvatosan úgy fordítottam, hogy láng érje.
Azonnal meggyulladt, és pillanatok alatt el is lobbant. Ezt a műveletet flambírozásnak nevezzük, és bevett konyhai fogás. Enyhén megsóztam, majd hozzáadtam a babot, az áztatóvíz egy részével együtt. Belekerült a darabolt paradicsom is. A vizet időnként pótoltam, és addig főztem, míg a bab megpuhult, és a hagyma szét nem főtt. Közben beletettem egy kisebb csilit, (jó helyette a hegyes zöldpaprika is) Akkor vettem le a tűzről, mikor már nem volt rajta lé, csak egy sűrűbb szaft.