1 kicsi pecsenyekacsa
2 fej vöröshagyma
40 dkg gomba
2 dl félszáraz vörösbor
1 tyúkhúsleves- kocka
1 ek cukor
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors, só, burgonya, őrölt babérlevél
A megtisztított kacsát félbe vágjuk, bőrét sűrűn bevagdossuk, megsózzuk. A bőr nélküli felét ( belső felét ) is megsózzuk és zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük. Bőrével felfelé tepsibe rakjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, gombát felszeleteljük. A meglangyosított borba feloldjuk a húsleves kockát.
Kacsa köré rakjuk a hagymakarikákat, gombát. A boros levet ráöntjük a húsra, majd a tepsit alufóliával befedjük. Előmelegített forró sütőben, közepes lángon puhára pároljuk. A megpuhult kacsadarabokat tálra rakjuk. A zsíros levet leszűrjük. A zsíros levet állni hagyjuk, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.
Egy evőkanálnyit megforrósítunk, rászórjuk a cukrot, kevergetve aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a lezsírozott pecsenyével, és kevergetve összeforraljuk. A lébe feloldjuk a karamellt.
Közben két fél kacsadarabot kettőbe vágunk, a tepsibe visszatéve, lelocsoljuk a lével. Sütőbe fedetlenül addig pirítjuk míg barnás-pirosra nem sül. Tálaláskor mellé tesszük a hagymás gombát. A hagymás gomba mellé tehetünk burgonya kockát. Salátával díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!