A tésztához:
30 dkg rétesliszt
1 tk Rama margarin
1 kk kristálycukor
1 kk só
1 dkg éleszto
A toltelékhez:
1 nagy fej hagyma
20 dkg gomba
fél piros kalifornia paprika (sárgát tettem bele)
1 tojás
petrezselyemzold
bors
ételízesíto
fél dl olaj
Tetejére:
tojás
A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval. Az élesztot 2 dl cukros, langyos vízben megfuttatjuk. Osszegyúrjuk a lisztet az élesztovel, 30 percig pihenni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: a hagymát vékony karikákra vagy apró darabokra vágjuk, az olajon pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Petrezselyemzolddel, borssal és ételízesítovel fuszerezzuk. Ha megpuhultak, a paprikát felkockázzuk és azt is hozzákeverjuk. Pár percig egyutt pároljuk, majd 1 tojást felverunk és a ragura ontjuk. Készre sutjuk, majd hulni hagyjuk.
A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és a tésztaformázóval kiszúrjuk. Ha nincs formázónk, akkor pohárral 10-12 cm átméroju koroket készítunk. A lapokat egyenként a formázóba rakjuk és 1 tk tolteléket teszunk a kozepébe. Osszezárjuk. Ha nincs tésztaformázónk, akkor villával jól nyomkodjuk le, nehogy kiessen a toltelék a tésztából sutés kozben. 15 percig a tepsiben kelni hagyjuk.
Tetejuket felvert tojással megkenjuk, szép pirosra sutjuk 180 fokra elomelegített sutoben.
(Eredeti forrás: Nosalty)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!