Hájat megtisztítva a hártyától,25 dkg legyen,és dió darálón is darálható,és 60 dkg liszt,ivaníliás cukor 15 dkg por cukor,és csípet só,és 2,5 dkg élesztő,2 dl tej,és 20 dkg margarin.kics tejföl, 1 tojás, a gyúráshoz.
Egy nagy tálban teszük a lisztett,és a cukrot,a vaníliás cukrot,és csípetnyi sót,és a tejben fel futatjuk az élesztőt,és a lisztre öntjük,és a margarint is bele tesszük,és ezt mind jól össze gyúrjuk,és nagyon jól ki kell dolgozni a tésztát ,ha kívánatos akkor tejföllel lehet a tésztát gyúrhatóbbá tenni,,egy órát kelesztjük,és egy órára hidegre tesszük letakarva,és ezután két cipót csinálunk belőle,és úgy csináljuk ,hogy vékonyra ki nyújtva meg kenjük hájjal a lap tetejét,és ezt három lappal ugyan így tesszük,és ki nyújtjuk,és el szeljük kockára,és töltelékkel meg töltjük,és két sarkát össze nyomjuk,és fel vert tojással meg kenjük,és a töltelék dió,pici rum aroma bele,citrom hély reszelék bele,és vaníliás cukor,és porcukor a töltelékbe,25 dkg dióból ez az adag,és szilvalekvárt a másik cipóhoz tőltjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!