40 deka liszt
20 deka tisztított, darált háj
2 evőkanál tejföl
1 tojás
1 deci fehérbor (vagy 1-2 kanál ecet)
l csapott kávéskanál só és ugyanennyi cukor
víz vagy szódavíz
gyümölcsíz
A hájat jól eldolgozzuk 10 deka liszttel, és félretesszük. A többi hozzávalóból rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, 15 percig hideg helyen pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, megkenjük a hájjal, felcsavarjuk, nyújtófával ellapítjuk, és összehajtjuk, mint a vajastésztát. 20 percig hideg helyen pihentetjük, ezt még kétszer ismételjük. Vékonyra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk belőle, és minden második korongnak kiszúrjuk a közepét. Az egész korongokat vízzel megkenjük, rárakjuk a gyűrűket. 200 fokosra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Még forrón lekvárt, dzsemet csöppentünk a közepébe. Én most őszibarack-dzsemmel készítettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!