Magdikám , igen én is ezt készítem mindig . A multkor reszelt almát tettem bele és mint a rétest úgy tekertem fel . Isteni lett, de sajnos képem nincsen róla.
70 dkg liszt
40 dkg darált háj
1 tojás
1 dl fehérbor vagy helyete 1 evőkanál ecet
2 evőkanál tejföl
1 csapott teáskanál só
ugyanannyi cukor
2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, akár sima víz
valamilyen lekvár
Nagyon vékonyra nyújtottam a tésztát, de szépen kinyíltak a virágjaim.
70 deka liszt, 40 deka tisztított darált háj, 2 kanál jó tejföl, 1 egész tojás,1 dl fehérbor, helyette esetleg 1 evőkanál ecet, 1 csapott kávéskanál só, ugyanannyi cukor, szódavíz vagy víz. Én 2 dl ásványvizet és 1 dl fehér bort használtam. A hájat 10 deka liszttel jól eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk, amit a deszkán jól kidolgozunk és 15 percig pihentetünk Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, a nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk és négyszeresre összehajtjuk, két oldalról középre, majd alulról és felülről is középre. 20 percig pihentetjük hideg helyen. , Majd kinyújtjuk és megint hajtogatjuk de már csak 3 szorosan, 20 perc múlva megint, megint pihen 20 percet és lehet belőle bármit készíteni kinyújtás után
A kidolgozott és jól lehűtött tésztát közepes nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk, minden másodikat valamivel kiszúrunk középen. Nagyobb linzer kiszúrót használtam. A teljes karikákat vízzel megkenjük és ráfektetjük a kiszúrt karikákat. Világossárgára sütjük, utána meghintjük porcukorral majd a közepét megtöltjük savanykás lekvárral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!