40 dkg darált háj + 10 dkg liszt
60 dkg liszt
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál ecet
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2,5 dl víz
1 egész tojás
Ebből a mennyiségből közepes méretü sütőlapon 4 lap készíthető.
Péter Jánosné receptje.
Krém:
8 tojás
25 dkg porcukor
2 dkg zselatin
5 dl tej
1 zacskó vaníliáscukor
A hájat az ecettel, majd a liszttel jól eldolgozzuk, hűvös helyre tesszük.
A liszthez hozzáadjuk a többi alkotóelemet, alaposan kidolgozzuk, rétestészta keménységű tésztát készítünk.15 percig pihentetjük, majd deszkán vékonyra nyújtjuk, a hájat rákenjük, hajtogatjuk.20 percig pihentetjük. A nyújtást és a hajtogatást még háromszor megismételjük.Végül 20 percre hideg helyre tesszük.
Kinyújtjuk, 4-5 milliméter vastagságúra, lisztezett sütőben sütjük a lapokat.2 lapot a kisülés után négyzet alakúra feldarabolunk, ez lesz a teteje.
Krém:
a tojássárgákat elkeverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, a zselatint,lassan hozzákeverjük a tejet.Takarékon sűrű krémet főzünk belőle, amikor megfőtt, hozzákeverjük a vaníliáscukrot.Amíg hűl, a tojások fehérjéből kemény habot verünk, aztán a cukorral újból keményre verjük. A langyos krémet fokozatosan a felvert habhoz vegyítjük, és azonnal ráöntjük az alsó lapra./Később a krémmel nem lehet dolgozni, mert nagyon kemény lesz./
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!