Nagyon fincsi lehet !!
/25dkg darált háj
35 dkg liszt
1 tojásárgája
1 evőkanál ecet, majdnem 1 dl víz
1 kávéskanál porcukor
1 evőkanál tejfel./vagy 1' csomag Tante Fanny tészta
Töltelék: 50dkg átpaszírozott túró, 20 dkg porcukor, 1 vaníliáscukor, fél maroknyi mazsola.!Ez két rúdnak elegendő/.
Mákos: 20 dkg őrölt mák, 10 dkg porcukor, 2 evőkanálnyi mazsola.Ez egy rúdnak elegendő
Ebből a tésztamennyiségből l a legnagyobb méretű gázos tepsiben 3 rúd lett.
Fele lisztet a hájjal összegyúrjuk,a másik feléből rétestésztát készítünk, alaposan kidolgozzuk.A lisztes hájat 3 felé osztjuk, fél óránként 1-1 részt kenünk rá a rétestésztára, hajtogatjuk, pihentetjük, majd kicsit nyújtjuk,rákenjük a második rész lisztes hájat, hajtogatjuk, pihentetjük.Kicsit nyújtjuk, rákenjük a hatmadik rész lisztes hájat, hajtogatjuk, pihentetjük...Tanácsos a tésztát a sütést megelőző napon elkészíteni, nylonba csomagolni, reggelig hideg helyen tartani
Kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak lehet, megkenjük vékonyan tejfellel, hosszában 3 csíkot váunk, megtöltjük, feltekerjük, tojássárgájával megkenjük,előmelegített .sütőben szép pirosra sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!