A hájat megtisztítjuk és ledaráljuk
30 dkg lisztel jól összegyúrjuk és hűvös helyre tesszük.
A megmaradt 60 dkg lisztbe keverjük a cukrot és a sót, a tojássárgáját , az ecetet és kb. 1 dl szódavizet.
Összegyúrjuk. jól ki dolgozzuk és hűvös helyen pihentetjük 20 percig.
A hájat 3 részre osztjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és rákenjük kézzel az egyik adag hájat a tésztára -mindenhol egyforma vastagon.
A tészta felső részét a közepe felé visszahajtjuk, majd az alsó felét ráhajtjuk és jobbról, majd balról is középre hajtjuk a tésztát.
Letakarjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt a kenést, hajtogatást, pihentetést kétszer megismételjük
Amikor letelt a pihentetési idő, újból kinyújtjuk a tésztát, 4mm vékonyra és forró késsel (fontos, hogy forró legyen!) 10 x 8 cm-es téglalapokra felvágjuk.
Az egyik oldalába tesszük a lekvárt és ráhajtjuk a tésztát.
Egy tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé, ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben 170 °C -on szép pirosra sütjük kb. 30 perc alatt (sütőtől függ.) Amikor már picit hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.