A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 csipet só
30 dkg darált háj
3 db tojás sárgája
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
2 tojás fehérje
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 ek citromlé
A lisztbe kevertem a sót, a hájjal szétmorzsoltam.
Hozzá adtam a tojás sárgákat és a tejföllel összeállítottam a tésztát.
4 részbe vágtam.
Egyenként 2,5 - 3 mm-re nyújtottam kör alakúra.
8 cikkbe vágtam.
A töltelékhez a tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a darált diót,majd citromlével ízesítettem.
A cikkek szélesebb felére tettem a töltelékből, majd felcsavartam kifli formára.
2 nagy tepsit sütőpapírral befedtem, a kifliket rásorakoztattam.
180 fokon 20- 25 percig sütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorral meghintettem.
Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!