25 dkg szemes hajdina
2 db tojás
2 dl tej ( érzékenyek részére ajánlom a zabtejet mely nagyon egészséges )
2,5 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
Tölteléknek csipkebogyó lekvárt és rizstejszínt használtam.
A végén a díszitésnél pörkölt őrölt kakaóbabot használtam.
Első lépésként a hajdinát megdaráltam, majd elkészítettem a palacsinta masszát.
A tojásokat csipet sóval felvertem.
Majd hozzáadtam apránként a hajdina őrleményt és igény szerint higítottam a maszát.
Pár perc pihentetés után következik a kisütés.
Kisütés után elkezdjük a palacsinták betöltését.
Mivel tortának készült ezért nem tekerjük fel hanem a tésztákat egymásra helyezzük és rétegenként váltva töltjük.
Az egyik sorba lekvár a következőbe tejszín kerül.
A tetejére tejszín kerüljön.
Kb félóra pihentetés után szeleteljük mint a tortát.
A tetejére nálam őrölt kakaóbab került díszitésre.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!