Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítjuk pici sóval, s félrehúzzuk (a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma).
A zacskós hajdina tetejét levágjuk, s beleöntjük egy nagyobb szűrőbe, s forró vízzel kb. 2x jól átmossuk. Utána még 2x hideg vízzel is átmossuk, s hagyjuk lecsöpögni.
Közben a krumplinak levágjuk a héját, s apróra összekockázzuk, majd rászórjuk a hagymára, majd rászórjuk a megtisztított hajdinát, s kicsit azt is átpirítjuk.
Ezután rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Beleszórom a sót, a köménymagot, belerakjuk a 4 felé vágott paradicsomot és a kettévágott fehér paprikát is. Ha felforr a leves, lerakjuk takaréklángra, s belerakjuk a kolbászkarikákat, majd még kb. 20 percig főzzük.
Megkóstoljuk a levest, ha szükséges, még rakunk bele sót, ha nem, akkor már el is zárjuk alatta a gázt, s elkészült a levesünk.
Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehér paprikát is.
Ilyet még nem ettem. Veszek hajdinát hamarosan, s kipróbálom.
10/10 Andó Katalin 2019 szeptember 15
Ez biztos nagyon finom és nagyon egészséges is-.
10/10 Juhász Mária 2019 szeptember 15
De finom. Kipróbálom én is.
10/10 Kovács Ilona 2019 szeptember 18
Már ettem ilyet, de még nem főztem. Ki fogom próbálni. Köszi az ötletet.
10/10 Körömi Jánosné 2019 szeptember 19
Húú! Finom és egészséges
10/10 Balogh Jánosné 2019 október 21
De jó. Én is megfőzöm.
10/10 Balogh Jánosné 2020 február 08
Én is kipróbálom
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.