12 dkg hajdinaliszt
8 dkg zabpehelyliszt
2 db tojás
1 csipet só
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 l szódavíz
20 dkg káposzta vékony csíkra vágva
10 dkg karalábé vékony csíkra vágva
10 dkg zeller vékony csíkra vágva
10 dkg sárgarépa vékony karikára vágva
1 db alma vékony csíkokra vágva
1 evőkanál kókuszzsír
2 db újhagyma, zöldjével együtt felvágva
3 cikk fokhagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva.
3 evőkanál tejföl
A kétféle lisztből, tojásból, csipet sóból és szódabikarbónából a szódavíz hozzáadásával palacsinta tésztát kavarunk. A palacsintasütőbe mindig tegyünk egy kicsi kókuszzsírt, arra merjük a palacsintatésztát.
A kókuszzsírt vookban vagy mély teflonserpenyőben felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit dinszteljük, majd a fokhagymát, karalábét, zellert, sárgarépát végül a káposztát is beletesszük. fedővel lefedve öt percig pároljuk, majd gyakran kevergetve megpirítjuk. mielőtt levennénk a tűzről, hozzátesszük a petrezselyemzöldet, és az almacsíkokat, azzal is párszor átkeverjük.
Ha kész a zöldség, hozzátesszük a három evőkanál tejfölt és megtöltjük a kisült palacsintákat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!