Jutka, nagyon koszi! Csupa nekunk való dolog van benne, nagyon fogom szeretni!
12 dkg hajdina
1 evőkanál vegamix vagy 1 db húsleveskocka
1 diónyi vöröshagyma
3 dkg vaj
20 dkg pulykamell
1 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
1/2 karalábé
10 dkg zöldborsó
1/2 + 1/2 zöld zöldpaprika
1/2 + 1/2 piros zöldpaprika
1 paradicsom
1 cs. petrezselyemzöld
só
bors
3 dkg parmezánsajt vagy más kemény reszelhető sajt
Miután a hajdinát átválogattuk, egy szűrőbe téve alaposan megmostuk , háromszoros mennyiségű vízben odatesszük főni.
Hozzá tesszük még az apró kockára vágott zöldségeket, a vegamixet, vagy húsleveskockát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és félóra alatt puhára főzzük.
Közben a vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott húst, a kétféle zöldpaprikát és a paradicsomot. Meghintjük egy kis borssal.
Ha a hús megpuhult, összekeverjük a zöldséges hajdinával.
Tálaláskor meghintjük petrezselyemzölddel és parmezánsajtot reszelünk rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!