Nagyon guszta, ezt veled együtt egy asztalnál szívesen elfogyasztanám.
Fél liter zöldségleves ( kockából is lehet )
8 dkg hajdina
15 dkg pulykamell
4 ek olívaolaj
15 dkg spenót
1 db sárgarépa
8 dkg szeletelt gonba
2 ek fehérborecet (nekem olyan fehér borecetem van, hogy a provenci fűszerkeverek benne van)
1 kv méz
só, bors, snidling ízlés szerint
A levest felforraljuk, beleszórjuk a hajdinát.
Fedő alatt, lassú tűzön 20 percig főzzük, majd leszűrjük.
A pulykamellet konyhakészre tisztitjuk, egy evőkanál olívaolajon mindkét oldalát kb 20-25 percig
megsütjük. ( lehet maradék sült húst is felhasználni )
A spenótot megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Csillag alakban a tányérra rakjuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre felkarikázzuk, és megöntözzük egy kevés borecettel ( külömben megbarnul ).
Az öntethez maradék ecetet teszünk, majd a mézet hozzátesszük és elkeverjük. És ízlés szerint sóval, borssal, ízesítjük.
Hozzáadjuk a maradék olajat, és habosra keverjük. A snidlinget megmossuk, összevágjuk és az öntethez adjuk.
A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, és a hajdínát, majd a spenótlevelek tetejére halmozzuk.
Meglocsoljuk a saláta öntettel. Rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!