1 ,5 kg tisztított ponty
Az alapléhez:
6 db törpeharcsa
1 ponty feje
2 db keszeg
2 db kárász többféle apró hal
1 nagy fej vöröshagyma
bors ízlés szerint
3 ek pirospaprika
2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
1,5 dl vörös bor
2 db chili paprika
só
A pontyot patkó alakúra felszeletelem, sózom, borsozom.
Hűtőbe teszem felhasználásig.
A fazékba felteszem főni az apró halakat, a ponty fejét.
Ízesítem sóval, borssal,.
Hozzá adom a vöröshagymát felaprítva,
3 evőkanál pirospaprikát, csípős paprikát és a paradicsom konzervet.
2-2,5 órán át lassú tűzön főzöm.
Amikor megfőtt, leszűröm és a halakat kiszálkázom ,majd átpasszírozom egy tészta szűrőn.
A leszűrt hallevet visszateszem a tűzre, beleteszem a kipasszírozott halat, teszek bele 1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket.
Pár percig főzöm és kész.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!