Nem vagyok "halas" de ez Istenien néz ki!!:)
2 db kétkilós ponty,
2 fej hagyma,
só bors pirospaprika,
1 halászlé kocka az alaplébe,
3 db(Vagy ízlés szerint több) kocka az összeállításhoz,
ajánlott fűszerek:http://wwwtoldifuszer.hu
A halat megtisztítom felszeletelem majd lehúzom a bőrét!A patkó szeleteket lesózom és állni hagyom.
A fejét és a farkát esetleg apróbb halakat felteszem vízben a hagymával sóval és borssal, beleteszek egy halászlé kockát.
Puhára szétfőzöm majd egy szűrőn átpaszírozom.
Összeállítom a halászlevet:
Az étpaszírozott sűrítményt egy fazékba öntöm teszek hozzá vizet sót pirospaprikát ami lehetőleg legyen szép piros.
Ízlés szerint teszek bele halászlékockát felfőzöm és bele teszem a halszeleteket,majd utána ízesítem ha kell.
A hallal már nem kell sokáig főzni elég egy 10 perc.
Friss kenyérrel tálalom!
Aki szereti tehet bele erős paprikát is!
Belefőzzük az ikrákat és a tejeket is!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!