3 kg ponty,
2 kg keszeg ,kárász, süllő (Paszírozni az alaplébe)
5 fej vöröshagyma,
3 db paradicsom,
2 paprika,
1 erős paprika
4-5 gerezd fokhagyma
1 kg gomba (champion )
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
8 db halászlé kocka
4-5 nyomat paprikakrém
só ízlés szerint
1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
A halhúst kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük.
Az apró halat megtísztítjuk összevágjuk.
A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbevágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy bőven ellepje.
Beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyaités az apró paszírozni szánt halakat.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, fokhagymát sózzuk, egy picit és felforraljuk, és lassú tűzön kb.
3 órát főzzük.
Majd 3 óra elteltével bele tesszük az 1 kg gombát . Ezzel még egy órát főzzük.
Ez lesz az alap lé.
Amikor megfőtt
3. Az alaplevet leszűrjük, félre tesszük és a sűrűjét apró lyukú tésztaszűrőn átpasszírozzuk.
Ebbe a lébe a sűrű átpaszírozott halhúst belerakjuk.
A levet újra felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, a feloldott halászlé kockákat, a paprikakrémet, ha kevés az alaplé akkor egy kis vízzel pótoljuk.
Majd egy újra forrás után, beletesszük a szép hal szeleteket és 6-8 perc alatt megfőzzük.
Közben kóstoljuk és még sózzuk ha kell.
Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
A tűz lezárása után rakjuk bele az ikrát vagy a hal tejet ha van.
Mert ez már így a forró halászlében megfő.
Ez a recept nagyon finom ajánlom mindenkinek .
Kedvesem receptje, mert ő ebben nagyon profi .
Az igazi halászlé akkor a legfinomabb ha magunk fogjuk a halat, ebben az esetben ezt mind a párom fogta és teljes egészében ő is készítette.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!