Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / hal recept » Halászlé spéci recept férjemtől

felvitel dátuma: 2015-04-26 22:57:07       mai nézettség: 1       nézettség: 2508
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

3 kg ponty,
2 kg keszeg ,kárász, süllő (Paszírozni az alaplébe)
5 fej vöröshagyma,
3 db  paradicsom,
2 paprika,
1 erős paprika
4-5 gerezd fokhagyma
1 kg gomba (champion )
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
8 db halászlé kocka
4-5 nyomat paprikakrém
ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 240 perc
Elkészítés:

1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk.
halhúst kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük.
Az apró halat megtísztítjuk  összevágjuk.
A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbevágjuk
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizethogy bőven ellepje.
Beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyaités az apró paszírozni szánt halakat.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikátfokhagymát sózzuk, egy picit és felforraljuk, és lassú tűzön kb.
3  órát főzzük.
Majd 3 óra elteltével bele tesszük az 1 kg gombát . Ezzel még egy órát főzzük.
Ez lesz az alap .
Amikor megfőtt
3. Az alaplevet leszűrjükfélre tesszük és a sűrűjét apró lyukú tésztaszűrőn átpasszírozzuk.
Ebbe a lébe a sűrű átpaszírozott halhúst belerakjuk.
A levet újra felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, a feloldott halászlé kockákat, a paprikakrémet, ha kevés az alaplé akkor egy kis vízzel pótoljuk.
Majd egy újra forrás utánbeletesszük a szép hal szeleteket és 6-8 perc alatt megfőzzük.
Közben kóstoljuk és még sózzuk ha kell.  
Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
A tűz lezárása után rakjuk bele az ikrát vagy a hal tejet ha van.
Mert ez már így a forró halászlében megfő.
Ez a recept nagyon finom ajánlom mindenkinek .
Kedvesem receptje, mert ő ebben nagyon profi .

Az igazi halászlé akkor a legfinomabb ha magunk fogjuk a halat, ebben az esetben ezt mind a párom fogta és teljes egészében ő is készítette.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.