Elkészítés:
A halszeleteket egyenként sózzuk be,(fontos, hogy a hal főzés előtt egy-két órát álljon sóban, ettől kerek ízt kap), majd mindezeket tegyük egy megfelelő nagyságú bográcsba és öntsük rá a vizet. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Erős tűzön (ha lehet fatüzeléssel) kezdjük el főzni a halpaprikást. Amikor felforr, tegyünk rá 2 púpozott evőkanál házi őrölt piros paprikát és öntsük rá a paradicsomlét. Fontos, hogy folyamatosan erős tűzön forraljuk, azaz „hab alatt” főzzük a halat, 30-35 percet. Körülbelül a. 20. percben beletesszük a belsőséget, ezután kóstoljuk és ízlés szerint még sózzuk. Végül asztalra tehetjük , mellé pedig a házi gyufatésztát kínáljuk. Akkor jó az állaga, amikor a végén a leve egynemű (a paprika és a víz nem válik szét) és be is sűrűsödött.
Jó étvágyat!