A hagymát egy csészébe tesszük, rádobjuk a vajat, lefedjük, és 2 percre mikróba tesszük.
A tejjel leöntjük a zsemlemorzsát, majd a többi hozzávalókból masszát gyúrunk. 4 fasirtot formázunk belőle, és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, és pirosra sütjük, majd megforditjuk és fedővel lefedve sütjük.
Ha már úgy gondoljuk, hogy mindenhol átsült (oldalanként kb. 3 perc), akkor kivesszük őket egy tányérra és elkészitjük a szószt.
A visszamaradt olajba beleöntjük a bort, majd felforraljuk, hogy az alkohol távozzon, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és sűrűre főzzük.
Leöntjük vele a megsült fasirtokat és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!