Jajdegyonyoruuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!
Zsemle hozzávalói (Limarától a recept)
· 2 dl langyos tej(1 dl tejet + 1 dl savót)használtam
· 2 evőkanál cukor (Xilitet használtam)
· 1 teáskanál só
· 40 g olaj
· 1 tojás
· 100 g joghurt
· 60 dkg liszt
· 2 dkg élesztő + 1 tojás a kenésre
· A fasírt hozzávalói
• 50 dkg marhahús (lehet még marha-sertés vegyesen)
• ½ kiskanál bors
• ½ kiskanál só vagy ízlés szerint
• 2 g fokhagyma
• közepes lilahagyma
· pici szódabikarbóna
Zsemle elkészítése
Az összes anyagot a kenyérsütő gépembe pakolom és bedagasztatom a tésztát. Ha kész átteszem a gyorskelesztő tálba és duplájára kelesztem. Amikor megkelt lisztezett felületen 9 egyenlő részre vágom, majd gömbölyítem, megformázom a zsemléket és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem egymástól távolabb, ahol ismét duplájára kelesztem. Lekenem felvert tojással, megszóróm szezámmaggal és előmelegített sütőben 180 C°-on 20 percig vagy pirulásig sütöm. Erről most lemaradt a mag.
Fasírt elkészítése
1. A készítés előtti napon az anyagokat húsdarálón nagyon apróra ledarálom, akár kétszer is. Szinte pépes husi kell, hogy legyen. Majd összekeverem, és a hűtőben lefedve hagyom összeérni az ízeket.
2. Közvetlen felhasználás előtt teszek hozzá csipet szódabikarbónát. Jól összegyúrom a masszát. Kiadagolom, ellapogatom majd grillen, ennek hiányában minimális olajon sütöm úgy, hogy a közepét lapáttal nyomogatom, hogy szép lapos pogi maradjon. Pár perc az egész sütési művelet.
A tuningolás mindenkinek a saját fantáziájára, ízlésére van bízva! Mehet bele:
• saláta
• karikára szeletelt hagyma
• karikára szeletelt paradicsom
• karikára szeletelt uborka – vagy csemege uborka – vagy csalamádé
• majonéz – mustár – ketchup
• lapsajt füstölt is lehet
A zsemle alapötlete a jelzett blogról származik.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!