Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük. A zsírból 2 evőkanálnyit hozzáadunk és a többi nedves hozzávalókat,majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A liszt mindig változó. Van mikor több nedvességet igényel. Ezért a szódavizet fokozatosan adjuk hozzá. Nekem pont egy dl kellett , másnak lehet picit több kell .
Ezután jól kidolgozzuk a tésztát,majd enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. A zsír egyharmadával megkenjük a tésztát,majd összehajtogatjuk. Újabb nyújtás ,itt már nem zsírozunk csak hajtogatunk. Fél órára hűtőbe tesszük dermedni. Újabb nyújtás ,majd a maradék zsír felével megkenni és összehajtani. Újabb nyújtás és hajtás,majd hűtőbe tesszük újabb fél órára. Az idő letelte után újabb nyújtás,majd a zsír maradékával megkenni,hajtani. Újabb nyújtás és hajtás. Végül ujabb fél óra hűtés. Ezután már csak nyújtás és töltés, izlés szerint. Ezt a tésztát le is fagyaszthatjuk ,ugyanúgy mint a levelest.