1-1 szál fehér és sárgarépa
1 kisfej hagyma
1 db zellergumó
kis db karalábé
zöldpetrezselyem
só, bors,
1 kis db zöldpaprika
1 db paradicsom,
0,5 dl olaj
piros füszerpaprika
levestészta.
Toldi füszer termékek.www.toldifuszer.hu
A zöldségeket megpucoljuk,mossuk és feltesszük hideg vizbe, sózzuk, pici örölt bors és puhára fözzük.
Addig a hagymát összevágjuk, nem kell apróra-és olajon megfuttatjuk, pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát apróra vágva. 1 dl vizzel felengedjük és 10 pecig lassan fözzük.
Amikor a zöldségek megpuhultak szürőkanálon keresztül beleöntjük a pörkölt alapot a levesbe.
Ez adja meg a szinét és az ízét.
Egyet forralunk rajta és külön kifözzük a levestésztát, ami lehet cérnametélt vagy grízgaluska.
Vágott petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.
Nagyon gyors és finom leves és még olcsó is!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!