Tészta:
1 egész tojás
12 dkg zsír
12 dkg cukor
50 dkg liszt
1 sütőpor
3 lapot sütni
Krém:
1 l tej
1 evőkanál vanília pudingpor *elhagyható
3 egész tojás
15 dkg cukor
3 vaníliás cukor
10 dkg liszt
*meleg krémmel tölteni a lapokat*
Az egészet összedolgozzuk, úgy, hogy ne legyen kemény a tészta. Ha kell adjuk hozzá egy kis tejet. 3 részre osztjuk a tésztát. Vékonyra kinyújtani, a nagy gáz tepsi alját meglisztezni és óvatosan rátenni. Egészen halványra sütni, csak pár percig, kicsit hólyagosodik a tészta, és ha kezd aranyszínű lenni azonnal kivenni!! Késsel alányúlni és kicsusszantani deszkára, de nagyon óvatosan, mert törik. Megvárjuk, míg kihűl a tepsi, utána jöhet a következő tészta, és aztán a következő. Ha mind a három lapot megsütöttük, akkor a tepsit, ha kihűlt visszafordítjuk, és kibéleljük sütőpapírral beletesszük azt a lapot, amelyik a legkevésbé sikerült, megkenjük krémmel, majd rá a következő lapot, megint krém és a tetejére a legszebben sikerült lap.Tetejére csokimáz!
Krém: 1 evőkanál pudingport, tojásokat, cukrot,vanília cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöm a pudingos masszát és sűrű krémmé főzöm.
Nagyon finom!
*Forró vizes késsel szeleteljük!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!