Hozzávalók 4 személyre:
1 szál póréhagyma
60 dkg sütni való burgonya
2 gerezd fokhagyma
6 szál kapor
1+2 ek. olaj
60 dkg szálkamentes halfilé (afrikai harcsa )
só, bors
30 g vaj
1,5 dl száraz fehérbor
1,5 dl tejszín
1 kk. étkezési keményítő
1 lime (zöldcitrom)
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 230-240 °C-ra. A sütőhöz tartozó zománcos tepsit kibéleljük sütőpapírral, megkenjük 1 ek. olajjal. A haldarabokat leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, mindkét oldalukat meghintjük egy kevés sóval, majd némi távolságot tartva, a tepsibe fektetjük őket.
3. A burgonyaszemeket szárazra töröljük, uborkagyalun vékonyan felszeleteljük, és kissé egymásra csúsztatva, pikkelyszerűen betakarjuk vele a haldarabokat (a maradék krumplit köréjük szórjuk). Kissé megsózzuk, tetejüket megkenjük a felolvasztott vajjal és a sütőben, a hallal együtt 15-20 percig, enyhe pirulásig sütjük.
Közben felforrósítjuk a maradék 2 ek. olajat, beledobjuk az áttört fokhagymát, a szeletelt pórét élénk tűzön, folyamatosan keverve 4-5 percig pirítjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, felöntjük a borral és a tejszínnel, fedő alatt 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak sűrűsödésig forraljuk . Fedő alatt melegen tartjuk.
A haldarabokat egy húslapáttal tálra emeljük. A tepsiben sült burgonyaszirmokkal valamint a mártással együtt kínáljuk.Kaporral megszórva diszítjük.Zöldcitrommal is diszíthetjük,tálalhatju
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!