Ez valóban finom kenyérke. A só lesz biztosan a 3 kiskanálnyi és a cukor a ketto, ugye? Puszi!
Hozzávalók:40 dkg. búzaliszt,/bl80/20 dkg. teljekőrlésű búzaliszt,25 dkg. graham liszt, 5 dl. meleg víz, 2 teákanál cukor, 3 teáskanál só.1 dl. étolaj,1.5 cs. szárított élesztő,
Elkéstítés:A kenyér sütőbe öntöm a vízet, bele teszem a cukrot,az élesztőt. Pár percig várok míg az élesztő kelni kezd,akkor hozzáadom a sót,és elindítom a kelesztő programot. Szép lassan adagolom a lisztet,és hozzáadom az olajat. Ha megkelt a tészta,kikapcsolom a gépet,átváltok egy sima keverő programra,és 10 percig keverem.Kiveszem a gépből a tésztát,és amilyen formára akarom sütni,azt elötte kizsírozom,és beleöntöm a tésztát. Eligazítom, tetejét megkanem tojással, késsel három csíkot vágok rá keresztbe. Picit kelesztem még,és sütöm másfél órát 180 fokon. Most kerek kenyeret sütöttem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!