Nagyon szép lett a kenyérkéd, elmentettem a receptjét, hogy kipróbálhassam! Koszi!
Hozzávalók:40 dkg.kenyérliszt,20 dkg teljeskiőrlésű búza liszt, 20 dkg. graham liszt, fél liter meleg víz, 1 teás kanál cukor, 3 teás kanál só, 1 evőkanál étolaj,1.5 cs. szárítoot élesztő..
Elkészítés: a vízet beleöntjük a kenyér sütő keverő táljába, rászórjuk a szárított élesztőt,a cukrot, a sót, az olajat,és legvégül a liszteket.Bekapcsolom a keverő, dagasztó programot,és amikor megkelt, utána simán mégegyszer átkevertetem vele. Kikapcsolom a gépem,és kizsírozott ovális torta formába öntöm, és duplájára kelesztem. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, szép pirosra sütjük.
Nagyon szép lett a kenyérkéd, elmentettem a receptjét, hogy kipróbálhassam! Koszi!
Nagyon gusztusos!!
Szép a kenyered, de a szeletről közelebbi képet szívesen néztem volna. Meglepően kevés élesztőt használtál a kenyérhez.Mert egy zacskó 0,5 kg liszthez ajánlott, nem beszélve arról, hogy nem csak sima lisztből készült.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!