Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
7 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
20 dkg porcukor
kb. 25 dkg rumba, kávéba áztatott háztartási keksz
10 + 5 dkg csoki
Elkészítés:
A tojások fehérjét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral összekevert lisztet, és előmelegített sütőben, lapos tepsiben megsütjük a tésztát.
A 7 tojássárgáját a 2 csomag vaníliás pudinggal kikeverve 6 dl tejben megfőzzük. Mikor már majdnem megfőtt, beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, kicsit összeforraljuk, majd kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk.
A krém egyik felét a tésztára kenjük. Ezt betakarjuk rumba, kávéba áztatott háztartási keksszel. A krém másik feléhez adunk 10 dkg olvasztott csokit, elkeverjük, majd a kekszre kenjük.
A sütemény tetejére csokit reszelünk (vagy csokimázzal befedjük).
—