Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » Hatlapos karamellás Barbi konyhája

felvitel dátuma: 2019-02-25 08:45:38       mai nézettség: 1       nézettség: 768
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
  • 600 g liszt
  • 100 g zsír
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag szalalkáli
  • 150 ml tej
  • 1 nagy tojás
  • 175 g tejfölHozzávalók a krémhez:
    • 400 g kristálycukor
    • 1 liter tej ezt vegyük kétfelé!
    • 1 tojás
    • 1csomag karamellás puding (főzős)
    • 2 kissé púpozott evőkanál liszt
    • 100 g szoba hőmérsékletű vaj
  • csipet só
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

  1. A tésztához langyos tejben a szalalkálit feloldjuk.
  2. A zsírt kissé elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk.
    Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel korrigáljuk. 6 részre osztjuk és folpackkal letakarva (hogy ne száradjon ki), a gyúródeszkán pihentetjük míg a sütő bemelegszik.
  3. A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
  4. A gáztepsi hátulját zsírozzuk és lisztezzük le.
  5. A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk, és laponként 10 percig(!) sütjük.
    A második tésztalapnál már nem kell újra zsírozni és lisztezni a tepsit, mert ami rajta marad az bőven elég.
    A kisült lapokat egy palacsinta lapáttal alányúlva tegyük egy fa deszkára, szépen sorban egymásra.
  6. A karamellás pudingot a liszttel a tojással és az egyik kimért fél literes tejből elvett néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük.
  7. A másik fél liter tejet tegyük fel melegedni lángterelő karikán és takarékon.
  8. A kristálycukrot tegyük egy 2,5-3 literes lábosba, mert ebbe fér majd el a sok krém.
  9. Kezdjük melegíteni, egészen addig míg felolvad, majd tovább, amíg szép aranyszínű nem lesz.
    Ekkor a tűzön melegedő tejet óvatosan kis adagokban kezdjük hozzáönteni, miközben folyamatosan kevergetjük.
    Ne ijedjünk meg, fortyogni, futni és habzani fog, ezért adagoljuk csak kis mennyiségekben a tejet különben kifutna a lábosból.
    Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük tovább míg teljesen elolvad.
  10. Ekkor hozzáöntjük a pudingporos keveréket és sűrű krémmé főzzük.
  11. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat, majd hideg vízbe állítva és kevergetve teljesen kihűtjük.
  12. A krémet 5 részre osztva megtöltjük a lapokat szépen sorban egymásra téve.
  13. Egy éjszakára, letakarva hűtőbe, kamrába tesszük és hagyjuk megpuhulni.
  14. Másnap szeleteljük és porcukorral meghintjük.
Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.