A hozzávalókat laponkénti mennyiségre adom meg. Ezt a mennyiséget kell hatszor elkészíteni.
2db tojás
4 evőkanál őrölt mandula
késhegynyi vagy még kevesebb stevia por
késhegynyi foszfátmentes sütőpor
Krém
1 doboz kókusztej 4 dl
3 dl víz vagy zabtej.
2 tábla nagyon jó minőségű étcsokoládé vagy ha lehetőség van rá akkor kakaóbab 10 dkg őrölt szükséges.
2-3 evőkanál étkezési keményítő ez a használt alapanyagtól függ.
5dkg xilit
3dkg kókusz zsír
A tojásokat ketté választom . A sárgájával kikeverem az őrölt mandulát . Amit előzőleg összekevertem a steviával és a sütőporral. A fehérjéből habot verek. Mikor a hab elkészült összekeverem a sárgájával és sütőpapírral bélelt sütőlemezre öntöm. Egyenletesen eligazítom és a sütőbe teszem. Előmelegített sütőbe 5-6 perc a sütési idő.
Tésztája teljesen gluténmentes. Az össz mandula szükséglet kb. 25dkg.
Krém:
A kókusztejet és a vízet összekevertem. Itt jegyzem meg ha zabtejet használunk abban az esetben a teljes tej szükségletet azzal oldjuk meg. Nekem kókusztej volt kéznél és mivel sűrűbb mint az átlag tej ezért higítottam vízzel. A folyadékot megfeleztem, az egyik felében összekavartam a gőzfelett megolvasztott étcsokoládét . Itt a jó minőségű étcsokoládé alatt 70% -tól nagyobb kakaótartalommal bíró étcsokoládéra gondolok. Ehhez adtam a keményítőt az 1 db tojást. A másik felével a pirított xilitett öntöttem fel. Símára kavartam hozzáadtam a kakaóskrémhez összedolgoztam, mikor már majdnem teljesen kihűlt adtam hozzá a kókusz zsírt. Ezután kerültek a lapok betöltésre. Másnap lehet szeletelni!!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!