Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Havasi gyopár szelet

felvitel dátuma: 2012-02-10 18:00:03       mai nézettség: 2       nézettség: 2764
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

Barna tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg Rama
  • 7 dkg cukor
  • kevés sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek keserű kakaópor

 

Fehér tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • kevés sütőpor
  • 3-4 ek tejföl

 

Kenéshez:

  • barackklekvár

 

Szóráshoz:

  • laponként 15 dkg durvára vágott dió , ízlés szerinti

 

Krém:

  • 0,5 l tej
  • 3 púpos ek liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor, vagy aroma
  • 30 dkg Rama

 

Tetejére:

  • porcukor
  •  vagy olvasztott csoki is kerülhet
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:
elkészítés
  1. A barna tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, összegyúrjuk. Fagyasztóba tesszük ,míg a fehér tészta készül.
  2. A fehér tésztát a felsoroltakból összegyúrjuk.Három cipót készítünk belőle.
  3. Nagy gáztepsi hátára kinyújtjuk az első lapot.(én benedvesítettem az asztallapot,erre terítettem a sütőpapírtMéretre nyújtottam a tésztát és áthúztamtepsi hátuljára.)
  4. Erre a nyers kinyújtott lapra kenünk baracklekvárt, megszórjuk ízlés szerint durvára vágott pörkölt dióval (száraz serpenyőben szoktam kevergetve néhány perc alatt pörkölni, illatosabb, intenzívebb ízű lesz a dió.)
  5. A pörkölt dió tetejére nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a fagyasztott barna tészta egyharmad részét.
  6. Előmelegített sütőben, kb.8-10 perc alatt megsütjük. Figyelni kell , nehogy túlsüljön.
  7. Ha kisült, félretesszük, és a másik két lappal is hasonlóképpen járunk el.
  8. Főzött krémet én így szoktam készíteni: A tej felét felforraljuk az összes cukorral, közben a maradék tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
  9. Hozzáöntjük a cukros tejhez, és sűrűre főzzükBeletesszük a vaníliátHagyjuk kihűlni (mikróban ,magasfalu edényben szoktam főzniÍgy nem kozmálhat oda  az alja A főzés ideje alatt 3-4szer ki kell venni és simára keverni. .).
  10. Amikor már teljesen kihűlt, akkor elektromos habverővel elkezdjük keverni, miközben a puha szobahőmérsékletű margarint szinte kanalanként adogatjuk hozzá.
  11. Addig keverjük, amíg egy hófehér, nagyon könnyű, habos krémet nem kapunk!
  12. A kisült lapok közé töltjük. Másnap szeletelhető!
sütési hőfok:
180°C 
Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.