Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Házi bécsi kuglóf

felvitel dátuma: 2011-03-07 11:06:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1827
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

7-8 evökanál olaj
2 evőkanál kakaópor
6 tojás
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
7 dkg kristálycukor
1 vaníliáscukor
1 citrom

20 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütöpor
6 dkg darált dió
10 dkg nagyobb darabokra vágott dió
10 dkg csokoládé
5 dkg zsemlemorzsa
citromos mascarponet
1 mascarpone sajtkrém
2 vaníliáscukor
1 kanál porcukor
1 kanál rum
1 citrom

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A sütöt bemelegítjük 180 C fokra. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsát szórunk bele, hogy mindenhol ellepje.
7-8 evökanál olajban elkeverünk két kanál kakaóport.
6 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval és fokozatosan hozzáadott 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
25 dkg lágy margarint vagy vajat habosra keverünk 7 dkg kristálycukorral, 1 vaníliáscukorral, egy citrom reszelt héjával és az egyenként hozzáadott 6 tojássárgájával.
Egy tálba szitáljuk a 20 dkg finomlisztet és az 1 kávéskanál sütöport. A vajas krémhez, fokozatosan és váltakozva, óvatosan hozzáadjuk a kemény fehérjehabot és a lisztes keveréket.
Ezután még 6 dkg darált diót.
Legvégén a kakaós olajat belecsorgatjuk, de csak kissé keverjük szét benne, nem teljesen. Beleszórunk 10 dkg nagyobb darabokra vágott diót is.
A masszát a formába öntjük, tetejét elsimítjuk és az alsó bordamagasságon levö rácson kb. 50 percig sütjük. A sütöböl kivéve a tetejét kevés kristálycukorral hintjük meg.
Amikor kihült, megszórjuk vaníliás porcukorral. Majd pici olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére. Citromos tejszínhabbal és citromszeletekkel kínáljuk.
Javaslom a citromos mascarponet is, amelyhez 1 mascarpone sajtkrémet hidegen kimixelünk 2 vaníliáscukorral, 1 kanál porcukorral, 1 kanál rummal, 1 citrom reszelt héjával és levével és  óvatosan hozzákeverünk /nem mixelünk/ egy kemény állagúra felvert, mixelt tejszínnel.
A krémet lehütve tartjuk és tálaljuk.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.