7-8 evökanál olaj
2 evőkanál kakaópor
6 tojás
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
7 dkg kristálycukor
1 vaníliáscukor
1 citrom
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütöpor
6 dkg darált dió
10 dkg nagyobb darabokra vágott dió
10 dkg csokoládé
5 dkg zsemlemorzsa
citromos mascarponet
1 mascarpone sajtkrém
2 vaníliáscukor
1 kanál porcukor
1 kanál rum
1 citrom
A sütöt bemelegítjük 180 C fokra. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsát szórunk bele, hogy mindenhol ellepje.
7-8 evökanál olajban elkeverünk két kanál kakaóport.
6 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval és fokozatosan hozzáadott 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
25 dkg lágy margarint vagy vajat habosra keverünk 7 dkg kristálycukorral, 1 vaníliáscukorral, egy citrom reszelt héjával és az egyenként hozzáadott 6 tojássárgájával.
Egy tálba szitáljuk a 20 dkg finomlisztet és az 1 kávéskanál sütöport. A vajas krémhez, fokozatosan és váltakozva, óvatosan hozzáadjuk a kemény fehérjehabot és a lisztes keveréket.
Ezután még 6 dkg darált diót.
Legvégén a kakaós olajat belecsorgatjuk, de csak kissé keverjük szét benne, nem teljesen. Beleszórunk 10 dkg nagyobb darabokra vágott diót is.
A masszát a formába öntjük, tetejét elsimítjuk és az alsó bordamagasságon levö rácson kb. 50 percig sütjük. A sütöböl kivéve a tetejét kevés kristálycukorral hintjük meg.
Amikor kihült, megszórjuk vaníliás porcukorral. Majd pici olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére. Citromos tejszínhabbal és citromszeletekkel kínáljuk.
Javaslom a citromos mascarponet is, amelyhez 1 mascarpone sajtkrémet hidegen kimixelünk 2 vaníliáscukorral, 1 kanál porcukorral, 1 kanál rummal, 1 citrom reszelt héjával és levével és óvatosan hozzákeverünk /nem mixelünk/ egy kemény állagúra felvert, mixelt tejszínnel.
A krémet lehütve tartjuk és tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!