20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt/fehér/,
2dkg élesztő,
1kk.só,
2ek olívaolaj,
szezámmag, a tetejére
2 tojás sárgája
tojás a kenéshez
Húspogácsa:
1/2kg pulyka darálthús, só,bors,
3 gerezd fokhagyma,vagy kevés granulátum
1 tk.bazsalikom,
1tk.balzsamecet,
1 kicsi lila hagyma,
1/2dl víz.
Az élesztőt 1dl.langyos vízbe tesszük,3ek.liszttel megszórjuk,
pár percig kelesztjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi langyos vizet,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk,kiszaggatjuk 7cm kerek szaggatóval és sütőpapíros tepsibe rakjuk./8db lett/
Kevés liszttel megszórjuk,majd letakarjuk,másfél óráig kelesztjük.Sütés előtt sodorjuk meg körbe az oldalát a két kezünk élével,hogy egy kicsit magasabb legyen.Kenjük le tojással,szórjuk meg a szezámmaggal.200 fokos sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!