60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojássárgája
2 evőkanál olaj
csipet só
1 evőkanál cukor
1,5 dltej
10 dkg vaj
Töltelékhez
kakaópor
margarin
cukor
1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. Gyorsabban megkel, ha egy kevéske cukrot is adunk hozzá.
2. Hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval összedagasztjuk, majd félretesszük meleg helyre, had keljen, körülbelül a duplájára kelesztjük.
3. Ha megkelt kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, téglalap alakúra. A megolvasztott margarinnal szépen megkenjük és ízlés szerint, de bőven megszórjuk a kakaóporral. Elkezdjük feltekerni és miközben tekerjük a csupasz tésztát is kenegetjük a margarinnal, majd tekerjük tovább.
4. Mikor feltekertük egy hosszú tekercset kapunk, amit 2-3 ujjnyi vastagra vágunk és szorosan egymás mellé tesszük egy hőálló, magas falú edénybe, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral. Meglocsolhatjuk a maradék olvasztott margarinnal is és mehet a 180 fokos sütőbe. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük .
Másik verzióban is készíthetjük ,ha két oldalról göngyöljük fel a tésztát és duplán vágjuk el.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!