Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » HÁZI KALÁCS -kakaós és lekváros-túrós

felvitel dátuma: 2011-08-03 22:18:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1728
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

5 dl tejet
6 dkg élesztö
egy kanál porcukor
1,2 kg liszt
egy csipet
10 dkg porcukor
18 dkg vaj vagy margarin
4 db tojássárgája
1 egész tojás
1 db citrom héja

kakaóstöltelék:
15 dkg-20 dkg kakaó
15 dkg kristálycukor
25 dkg -30 dkg vaj vagy margarin

túróstöltelék:
40 dkg túró
15 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 csom. vaníliáscukor
2 tojássárgája
10 dkg mazsola

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Felmelegítünk langyosra 5 dcl tejet, 6 dkg élesztöt szétmorzsolva felfuttatunk 2,5 dcl langyos tejben, egy kanál porcukorban és 1 kanál lisztben.
Egy nagy tálba 1,2 kg lisztet beleszitálunk, egy csipet sót és 10 dkg porcukrot.
Majd felolvasztunk 18 dkg vajat vagy margarint.
Ezután az átszitált liszt közepébe beleöntjük a felfuttatott élesztöt, a 4 tojássárgáját és 1 egész tojást, majd elkezdjük dagasztani és fokozatosan adjuk hozzá a langyos tejet és a legvégén az olvasztott vajat. 1 citrom héját is belereszelhetjük.
Amikor egy közepes keménységü, egynemü tésztát kapunk, a legjobb ha már elválik az edény falától /de ha még nem, akkor még liszet apránként adhatunk hozzá/ és hagyjuk meleg helyen, jól letakarva megkelni a duplájára.
Ez kb. 1 óra.
Ezután négy részre osztjuk.
Kis cipókat formázunk és még 20 percig hagyjuk kelni. Mindet kinyújtjuk / ne vékonyra, max.1 -1,5 cm vastagságúra .kb 35 -25cm/ és megtöltjük.
Én meglocsolom a kinyújtott tésztát olvasztott vajjal és kettöbe jön a kakaós töltelék 15 dkg-20 dkg kakaót 15 dkgkristálycukorral és 25 dkg -30 dkg vajjal vagy margarinnal habosra elkeverek, majd a másik kettöbe túróstölteléket kenek /40 dkg túró, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, egy vaníliáscukor, 2 tojássárgája,10 dkg mazsola/.
Kettö nagy tepsit készítünk és két kakaós és kettö túrós kalácsot készítünk.
Kinyújtjuk, lekenjük a töltelékkel, szépen a széleit kissé behajtva felsodrojuk és a tepsibe helyezzük. Majd még 15 percig kelni hagyjuk letakarva.
Utána felvert tojássárgájával megkenjük és elömelegített sütöben 175 C fokon kb.35- 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
 Kivesszük, megkenjük hideg vízzel és letakarjuk konyharuhával 10 percig és kész a csillogós finom házikalács.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.