Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Házi kenyér

felvitel dátuma: 2012-02-11 15:54:48       mai nézettség: 2       nézettség: 1356
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

  • 70 dkg búza finomliszt + 10 dkg kb a dagasztáshoz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • egy kis víz,amivel kenegetjük
Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Hagyjuk meleg helyen felfutni. A lisztet átszitáljuk a sütőporral, majd egy lyukat vájunk a közepébe és ezt is meleg helyre tesszük. Ha felfutott az élesztő, akkor a lyukba öntjük, majd eldolgozzuk a liszttel és hozzáadjuk a vizet. Ha összegyúrtuk rendesen, letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen kelesztjük kb. 40-50 percig. Vágódeszkára lisztet szórunk, majd ezen lazán átgyúrjuk. Megformázzuk és  kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük. Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd megkenjük vízzel. Közepesre előmelegített sütőben szép barnára sütjük, időközönként kenjük meg ismét vízzel.

@haspok.blog.hu

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.