Bocsi, de most töltöttem fel először receptet, igy egy megjegyzés: a hozzávalók természetesen nem 1 személyre vannak. :)
A liszt mennyisége változhat annak fajtájától, gyártótól stb.
Ebből a mennyiségből kb. 1,20 kg kenyér sül ki.
A dagasztást és kelesztést én kenyérsütő gépben végzem ami kb.2 órát vesz igénybe.
A dagasztó tálba beleöntöm a vízet, sót, olajat, lisztek keverékét és végül az élesztőt. A gépet a tészta dagasztás és kelesztés programra állitom be. Keverés közben néhanyszor megnézem a tészta álagát és ha szükséges kanalanként adogalok hozzá még lisztet - ez akár lehet fehér liszt is, akkor nem lesz a kenyér olyan tömör.
Mikor a gépben megkelt a tészta, egy tálcára boritom és egy kicsit átgyurom majd kisebb tepszibe teszem, aminek előzőleg bevizezem az alját és leteritem sütőpapirral (igy könnyebb a mosogatás). Bekapcsolom a sütőt és amig az felmelegszik 200 fokra hagyon a tésztát ismét megkelni.
Beteszem a sütőbe és kb. 30 perc alatt kész is. Kiveszem a tetejét átkenem kevés vízzel attól lesz fényes. Rácsra teszem és hagyom kihűlni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!