Hozzávalók: 1.5 kg. paradicsom, 50 dkg. édes paprika,és 1 db. csípős, 30 dkg. hagyma, zeller, és zöldség szár, 4 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 kávés kanál bors, 1 evőkanál só, 20 dkg. cukor, 1 dl. ecet,20 %-os, 5 dkg. mustár, fél mokkáskanál Na. benzonát.
Elkészítés: a paradicsomot én a darálommal ledaráltam, így nem került bele mag, és héj sem. Mindent egy nagyobb lábasba tettem, jól elkevertem, és egy órán keresztűl főztem, közben megkevergettem. Mikor letelt az 1 óra, botmixerrel összeturmixoltam, majd még főztem egy kicsit, látván mikor sűrű lesz. A végén bele a benzonát, és lehet üvegekbe rakni.Száraz dunsztba tettem másnapig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!