Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Házi krémes

felvitel dátuma: 2011-02-21 12:56:41       mai nézettség: 1       nézettség: 3182
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

1 cs leveles tészta

Krémhez:

8 tojás

20 dkg cukor

5 dkg liszt

2,5 dkg zselatin

2 cs vaníliás cukor

0,5 l tej

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A leveles tésztát kettőbe veszem,  egyenként gáztepsi nagyságúra kinyújtom, a tepsi alján 200 fokon kisütöm. Sütés előtt érdemes megszúrkálni villával, hogy a púposodást meggátoljuk. Nagyon gyorsan kisül, figyelni kell. Ha a lapok kihűltek széleit levágom, az egyiket egy kisebb tepsibe helyezem (sütés közben is zsugorodik) a másikat feldarabolom akkorára, amilyen nagyságúra szeretném a krémeseket.

A krémhez  a tojásokat szétválasztom, sárgájához fele cukrot hozzáadom és szép habosra kevertetem. Hozzáadom a lisztet, zselatint, kevés tejet és csomómentesre kikeverem. A többi tejet felteszem a tűzre, amíg langyos óvatosan hozzávegyítem a tojásos lisztes masszát és állandó kevergetés közben lassú tűzön sűrűsödésig főzöm (de ügyeljünk, mert felforrnia nem szabad). A tojásfehérjét jó keményre felverem ,végül a 10 dkg cukrot hozzáadva jó fényesre verem. A tűzről levett krémhez adom a vaníliás cukrot, kicsit hűlni hagyom, majd óvatosan hozzákeverem a fehérjehabot.

Picit hagyom sűrűsödni, majd a tepsibe helyezett lapra öntöm, ráhelyezem a kockalapokat és így hagyom kihűlni.

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2011/02/hazi-kremes.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 admin 2011 február 21

szia. megnéztem a blogodat, hát nagyon jó. a www.receptlap.hu oldalunkon a hirdetésedet és az url is feltetted nagyon helyesen. De egy / jel lemaradt, így ha valaki megakarja nézni a blogodat akkor hibát jelez. Kérlek javítsad ki a helyes cimre: http://receptek-liza.blogspot.com még sok ilyen jó receptet tegyél fel, van rá igény. János

0/10 Liza 2011 február 21

Köszönöm, hogy szóltál, kijavítottam. Időm lesz töltöm a többi receptet is.:)

10/10 Marcsi64 2011 február 23

Na igen, ez az igazi krémes. Hájból az igazi.

0/10 Ilona 2011 március 07

Ugy tudom, hogy a zselatint nem szabad főzni..itt ugy olvastam, hogy egyutt fozöd a tojasos lisztes masszaval... ettol nem lesz valami baja?

0/10 Liza 2011 március 09

Marcsi köszönöm, és tényleg hájas tésztából az igazi, de arra nem mindenki vállalkozik.

0/10 Liza 2011 március 09

Ilona köszönöm, hogy szóltál valóban nem lehet főzni. Csak nekem olyan természetes, hogy ahogy sűrűsödik nem főzöm tovább, így ezt el is felejtettem odaírni. De pótoltam, köszönöm a jelzést....:)

10/10 Marcsi64 2011 március 25

Hát igen. A hájból készült tészta időigényes és babra munka.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.